Samenwerkingen:

 

 

 

Trimsalon en adviesbureau voor kat, konijn en cavia

Wie ben ik

Mijn naam is Claudia Erdtsieck en ik ben gediplomeerd katten- en konijnentrimmer en gedragsadviseur voor konijnen. Sinds 2014 ben ikde eigenaresse van Kalumi in Zwolle.

Samenwerking met Bianca

Daar waar Bianca zich specialiseert in de vachtverzorging van honden, ben ik gespecialiseerd in de vachtverzorging van katten, konijnen en cavia’s en het geven van algemeen welzijnsadvies.

We hebben regelmatig contact met elkaar en door samen te werken kunnen Bianca en ik onze klanten van een nog beter en completer advies voorzien.

Mijn werk als katten- en konijnentrimmer

Ik behandel alle soorten konijnen, katten en cavia’s in mijn salon en vaak zie ik een dier voor het eerst wanneer de vachtproblemen al groot zijn. Ik heb daardoor veel ervaring met het verwijderen van klitten, vilt, stro, hooi, zand en ontlasting.

Dit is niet het meest leuke aan mijn vak, maar wel heel dankbaar werk. Je ziet de opluchting bij een kat, konijn of cavia namelijk heel goed wanneer ze verlost zijn van nare plekken en viezigheid. Ze kunnen weer vrij bewegen en dat is zo mooi om te zien!

De conditie van de vacht heeft veel invloed op de gezondheid en het welzijn van dieren. Een vieze, stinkende en/of klittende vacht kan, zonder overdrijven, de gezondheid heel snel en ernstig in gevaar brengen. Bijvoorbeeld doordat de huid kapot gaat of omdat een dier pijn ervaart bij elke beweging .

Gelukkig merk ik dat steeds meer mensen inzien hoe belangrijk een goed onderhouden vacht is en dat een regelmatig bezoek aan een trimsalon ook voor katten en konijnen helemaal niet overdreven of gek is, maar juist vele voordelen heeft.

Mijn vaste klanten zeggen dat het tussendoor onderhouden van de vacht veel makkelijker gaat en ook leuker is om te doen. Ook hoor ik regelmatig dat de band met het dier een stuk beter is geworden. Dit is eigenlijk ook wel logisch omdat het dier geen pijn (meer) ervaart wanneer de vacht in een goede conditie is en tevens went aan de (trim)handelingen. De vachtverzorging kan daardoor een ontspannen moment worden tussen eigenaar en dier.

Naast de verzorging van de vacht vinden mijn klanten het ook prettig dat hun kat, konijn of cavia in de trimsalon een gezondheidscheck krijgt van huid, oren, ogen, gewicht, nagels en, indien mogelijk, het gebit. Dit vervangt natuurlijk niet een consult bij een dierenarts, maar kan wel helpen om eventuele onregelmatigheden sneller te ontdekken.

Welzijnsadvies

Om mijn werk als trimmer nog beter te kunnen doen, volg ik regelmatig bijscholing op het gebied van trimmen, maar ook over gedrag en gezondheid.

Zo kan ik mijn klanten ook algemeen welzijnsadvies geven. Bijvoorbeeld over voedselverrijking, koppelen of het reduceren van stress.

In het geval van vachtproblemen kan ik helpen om aan de oorzaak te werken. Deze zijn namelijk niet altijd alleen maar te wijten aan een onvolledige vachtverzorging, maar kunnen bijvoorbeeld ook te maken hebben met onjuiste voeding, ziekte, huisvesting, benadering of een combinatie van deze dingen.

Vragen?

Heeft u een vraag voor mij over de (vacht)verzorging van konijnen, katten of cavia’s? Neem dan gerust contact op.

Contact opnemen kan via mijn website https://www.kalumi.nl maar natuurlijk ook via Bianca.

 

 

 

Links:

Facebook

Dierenclub Zwolle

Hondentrimsalon-info.nl